“ърси

»збрано за вас

JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Ќачало arrow ‘ото съвети
‘ото съвети
ќбективите Ц кой от т€х за какво е подход€щ?

јко сте начинаещ любител фотограф и тепърва откривате прекрасни€ св€т на фотографи€та, най-веро€тно се чувствате леко объркани от множеството различни по големина, външен вид, цена и възможности на смен€емите обективи. Ќ€ма нищо страшно Ц съвсем нормално е всеки от т€х да е предназначен за точно определена цел и за постигане на конкретни резултати. Ќе е нужно да сте професионалисти за да постигнете добри кадри, дори и ако ползвате обективи чи€то цена не е много висока.

¬ъв ‘ото —в€т решихме съвсем накратко да об€сним за обективите и се над€ваме тази кратка информаци€ да ви помогне при бъдещата покупка.

ѕродължава...
 
 аква е разликата между сензорите CCD и CMOS

—ензорите CCD (charge coupled device) и CMOS (complementary metal oxide semiconductor) представ€т две различни технологии за цифрово заснемане на картини. ¬с€ка от т€х има своите силни и слаби страни, в зависимост от приложени€та. Ќито една от двете не превъзхожда категорично другата, въпреки твърдени€та на привържениците от двата лагера.

¬ последните пет години и двете технологии се промениха доста, а прогнозите за възхода на едната или падението на другата не се оправдаха. ѕоложителното в тази борба за надмощие е подобр€ването на качествата на фотоапаратите, които използват такива сензори, и понижението на цените. » двата типа сензори изпълн€ват една и съща функци€ - превръщат светлина в електрически зар€д.

ѕродължава...
 
—ъвети при покупка на цифров фотоапарат

»дват празници и се чудите какво да подарите на близките и роднините си? ј защо не дигитален фотоапарат? “ози материал ще ви помогне да се ориентирате сред огромното количество модели и аксесоари за т€х на пазара и да направите най-добри€ избор за себе си или за ваш близък или познат човек. ≈дин цифров фотоапарат може да е сериозна инвестици€ и лесно можете да се объркате при толкова много модели и оферти. Ќад€вам се, да запомнихте най-важните неща, които тр€бва да имате предвид, когато решите да си закупите такова устройство. ƒигиталната фотографи€ може да бъде много при€тно прежив€ване, което да се превърне в хоби за ц€л живот, особено когато й се наслаждавате с подход€щ цифров апарат.

—тати€ публикувана в Download.BG, бр. 10/2006.

 

ѕродължава...
 
 омпозици€та - как да направим перфектната снимка
 омпозици€та е всичко това, което прави една снимка да изглежда добре.  омпозици€та не е приоритет само на фотографи€та. ¬съшност т€ е неразделна част от живописта. »ма н€колко основни правила, които ако бъдат спазени, ще направ€т вашите снимки при€тни и забележими.
ѕродължава...
 
«а цифровите апарати и техните параметри
÷ифровите фотоапарати станаха неразделна част от нашето ежедневие. ƒостъпни, от чисто финансова гледна точка, качествени и надеждни те заеха своето м€сто сред вещите, без които неможем. Ќамирането на подход€щ фотоапарат е нелека задача. “ехническите характеристики и възможностите им могат да объркат дори и професионалист. ÷елта на тази стати€ е да об€сни всеки един от често срешаните параметри.
ѕродължава...
 
‘ото-ретуш или как да възстановим повредени фотографии
 Ќ€колко кратки съвета за това как да възстановим силно повредени фотографии, как да направим снимките по атрактивни, като променим цветовете. «а целта ще ви е нужен професионални€ графичен редактор PhotoShop.
ѕродължава...
 
–Ш–љ—В–µ–≥—А–Є—А–∞–љ —Ж–Є—Д—А–Њ–≤ –Љ–Њ—Б—В –Љ–µ–ґ–і—Г –∞–Ї–∞–і–µ–Љ–Є—З–љ–Є—В–µ –Є –±–Є–Ј–љ–µ—Б –Њ—А–≥–∞–љ–Є–Ј–∞—Ж–Є–Є.