“ърси

»збрано за вас

JSN ImageShow - Joomla 1.5 extension (component, module) by JoomlaShine.com
Ќачало arrow Ќовини
Ќовини
÷ифрова фотокамера с резолюци€ 50 мегапиксела ѕечат
  омпани€та Hasselblad об€ви цифрова фотокамера с резолюци€ на сензора 50 мегапиксела. ћоделът H3DII-50 притежава най-големи€ сензор в света, с размери 36 x 48 мм, което е два пъти повече отколкото при фотокамерите с 35-мм огледален обектив. ѕроизводител на сензора е компани€та Kodak. ‘отокамерата прави снимка и записва файл от 300 MB в паметта само за една секунда. „увствителността по ISO е в диапазона от 50 до 400, поддържа се и ISO 800 при използване на фирмен софтуер. ÷ената на Hasselblad H3DII-50 все още не е об€вена. ѕрез миналата година компани€та пусна модел с резолюци€ 39 мегапиксела за 37 хил€ди долара.
 
‘отоапарат снима триизмерно ѕечат

триизмерен фотоапарат”чени от института по приложна оптика и прецизно инженерство "‘раунхофер" в …ена, √ермани€, са разработили фотоапарат, който изготв€ триизмерни изображени€, предаде ёѕ». “ой е безжичен и работи с батерии. —лед като направи снимките, фотоапаратът излъчва данните до компютър. —ензорът му не е по-гол€м от кути€ за обувки и тежи под 1 кг. —ъстои се от две камери с прожектор в центъра. ƒвете камери осигур€ват триизмерен поглед, почти като две очи. ѕрожекторът хвърл€ раирана шарка върху обектите. «а геометри€та на измерени€ обект може да се съди по деформирането на шарката.

Ќовост са скоростта на измерването, ко€то постига устройството, както размерът и теглото му, а също и безжичното му действие. ѕодобни стандартни апарати тежат 4-5 пъти повече и са 2 пъти по-обемисти. Ќови€т фотоапарат е толкова малък, защото прожекторът е със светоизлъчващи диоди, а не с обичайните халогенни лампи.

 

(»нформаци€: kaldata.com)

 
<< ѕърва < ѕредишна 1 2 3 4 5 —ледваща > ѕоследна >>

–езултати 15 - 21 от 33
–Ш–љ—В–µ–≥—А–Є—А–∞–љ —Ж–Є—Д—А–Њ–≤ –Љ–Њ—Б—В –Љ–µ–ґ–і—Г –∞–Ї–∞–і–µ–Љ–Є—З–љ–Є—В–µ –Є –±–Є–Ј–љ–µ—Б –Њ—А–≥–∞–љ–Є–Ј–∞—Ж–Є–Є.